top of page

conceptes bàsics 

Per les tres primeres proves hem fet servir bàsicament els mateixos principis ja que totes es basen en el mateix, transportar un paquet des de la zona inicial fins a tres cercles indicats en el taulell a diferents distàncies i disposicions.

​

En aquests primers tres programes nomes ha fet falta canviar les rotacions efectuades per cada motor i el angle en el qual es dirigeix el robot partint sempre del mateix punt. En altres proves on es requereix mes precisió, s’ha emprat programació mes avançada especificant al mil·límetre cada moviment del robot. Per exemple en una prova anomenada “ascensor” , el camí que ha de recórrer el robot es diferent a l’anada que a la tornada ja que s’han d’esquivar objectes. De fet un dels errors que vam cometre al concurs va ser no variar el recorregut del robot fins a la tornada a la base, així que tal i com el robot va ser capaç de activar l’ascensor a l’anada, en el camí de retorn, aquest el va desactivar passant pel punt anterior. Per això s’ha de personalitzar un camí de anada i de retorn per la majoria de cada una de les proves.

​

 

 

 

 

 

​

​

 

 

 

 

La programació no es gaire complicada, per poder programar el robot, la mateixa empresa LEGO ens proporciona un software de programació mitjançant el qual podem donar instruccions al robot sense la necessitat de tenir un coneixement avançat de llenguatge de programació. Aquest software esta basat en scratch, per tant presenta una interfície bastant senzilla i intuïtiva que apta per totes les edats amb les quals es treballa a la FLL, es un sistema pel qual mitjançant l’ ús de blocs podem instruir al robot amb ja sigui donant ordres als motors (rotacions, angles de gir, velocitat...) o als sensors (de color, de pressió, de ultrasons). Aquest programa no només està per a PC sinó que també es pot aconseguir en altres dispositius com mòbils, tauletes digitals i altres sistemes operatius (MacOS, Linux, Windows, Android, IOS...).

ev3-tipos-giro.jpg
images.png
bottom of page